Nieuws

Boeken, artikelen, workshops en meer

‘O jee, het zijn er twee’ verschijnt half mei

tweelingboek2200x111

Krijg of verwacht je een tweeling, ken je zo iemand of wil je weleens weten hoe tweelingmoeders dat nou oplossen? In dit boek vind je alles wat je wilt weten. Je leest er mijn persoonlijke verhaal, van onverwachte zwangerschap naar een kraamtijd vol vlooien tot en met de dubbele peuterpuberteit en hoe het toch allemaal weer op zijn pootjes terechtkwam. Maar ook: de bijzondere verhalen van andere tweelingmoeders, tips en lijstjes, polls, onmisbare tips van experts, leuke quotes en heel veel mooie foto's. Kortom, het boek dat je altijd al had willen lezen over (tweeling)moederschap!

Je kunt het boek straks kopen bij onder meer Libris, Ako, Bruna, Athenaeum, Bookspot, Scheltema en Bol.

Nieuwe website: My little Dutch Diary

Speciaal voor het nieuwe boek lanceerde ik meteen ook maar een nieuwe website: My little Dutch Diary. Hier lees je alles over (tweeling)moederschap en zal ik regelmatig nieuwe blogs plaatsen. Het is het verlengstuk van mijn Instagram. 

Verslag van de Schrijftour

Deelneemster Jantien Houweling schreef een leuk verslag over de Schrijftour, die ik begeleid voor de schrijftuin. ‘Gek genoeg beginnen de woorden als vanzelf uit mijn pen te stromen,’ schrijft ze onder meer. 

In Schrijven Magazine

Schrijven cover 1 300x400

Meer lezen over de workshop bloggen die in april werd gegeven bij de schrijftuin? Janneke Jonkman volgde zelf de workshop en schreef er een column over voor Schrijven Magazine: 'Een enge bezigheid'.

'Zet de tijd naar je hart' in Franse Happinez

HAP Zet de tijd naar je hart Frans-400x00

Het artikel ‘Zet de tijd naar je hart’ van Janneke Jonkman verscheen in de allereerste Franse Happinez, nr. 1 van 2014.

Column in Schrijven

Schrijven cover 3-70x94

Benieuwd naar de prozacursus? Lees erover in Jannekes nieuwe column in Schrijven Magazine. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

Zonnige schrijftour door Amsterdam

De Schrijftour op 30 juni 2013 was wederom geslaagd. Heerlijk weer, fijne groepssfeer en enthousiaste deelnemers. Op 29 juni en 31 augustus 2014 volgt er weer een Schrijftour. Schrijf je nu in!

 Schrijftour3-1.JPG

Schrijftour3-2.JPG

Schrijftour3-3.JPG

Schrijftour3-4.JPG

Schrijftour3-5.JPG

 

Column in Schrijven Magazine

Schrijven cover 2-70x94

Benieuwd naar de schrijfcoaching van Janneke Jonkman? Lees erover in haar column in het Schrijven Magazine. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

Column: nu online te lezen

Schrijven cover-270x358

De schrijfcursus gemist? Lees erover in Jannekes column in Schrijven Magazine. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

Natuurhotels in Roots

Roots cover 270 x 345

Voor het herfstnummer van Roots dook Janneke in de mooiste natuurhotels: van boomhutten in Canada tot watervalbergen in Chili. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

Inspirerende mannen in HappiKidz

HAP Mankracht - 150x95

Voor HappiKidz najaar 2012 maakte Janneke een selectie van de meest inspirerende mannen. Voor de nodige dosis yang! Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

Interview Lorna Byrne

LornaByrne-400x300

Op zondag 16 september interviewde Janneke bestsellerschrijfster Lorna Byrne op het hoofdpodium van het Happinez Festival. Lorna Byrne ziet al sinds haar geboorte engelen en schreef daar meerdere boeken over. Tijdens het interview met Janneke zei ze onder meer: ‘Er zit een leraarengel naast je met een gouden microfoon. Hij helpt je met dit interview. Hij heeft een mannelijke energie en is erg knap.’ Ook sprak ze over beschermengelen, soulmates, ouderschap, liefde en de zin van het leven.

Over mode met een ziel

Happinezcovernr.6-270x365

Voor Happinez nummer 6 2012 interviewde Janneke toonaangevende modevrouwen die zich hebben toegelegd op 'slow fashion'. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

Schrijftour twee: een dag vol inspiratie

Op 2 september 2012 was er weer een Schrijftour in Amsterdam. Er werd gevaren, gedwaald, geschreven, voorgelezen, gecommuniceerd met kunst, op daken gestaan, naar personages gezocht, gegeten, gedronken en gebrainstormd. Een dag vol inspiratie!

Schrijftour 2-1 400x 300.JPG

Schrijftour 2-2 400x 300.JPG.JPG

Schrijftour 2-3 400x 300.JPG.JPG

Schrijftour 2-4 400x 300.JPG.JPG 

Verslag van de Schrijftour

‘De geheimzinnige instructies van schrijfcoach Janneke Jonkman.’ Lees het eerste officële verslag van de Schrijftour op Cityness.

Janneke aan de droomyoga

YM Droomyoga-400x258

In het najaarsnummer 2012 van Yoga Magazine staat Jannekes coververhaal ‘Droomyoga. Zo word je slapend wijs’. Met oefeningen voor beginnende droomyogi. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

Eerste Schrijftour groot succes

De eerste workshop van de schrijftuin, op 29 juli 2012, was een groot succes. Enkele reacties: ‘Nou, zo'n middag bezig zijn met schrijven zouden heel veel mensen moeten gaan doen. Want je wordt er gelukkig van', ‘Een zomerse, inspirerende en gezellig dag met lieve mensen en een leuke juf’ en ‘Leuke les. Lekker vrij, goede opdrachten. Ook goed: de plek buiten. Lijkt me erg leuk om door te gaan’. 

Zie voor meer foto's: www.facebook.com/deschrijftuin.

schrijftour1-400x267

schrijftour2-400x267

schrijftour3-400x267

schrijftour4-400x267

Fotografie: Ilse van de Reep

Oud-cliënt brengt kinderboek uit

De Schrijftuin feliciteert Carolien Ceton, die na twee rondes manuscriptbegeleiding een uitgever vond voor haar manuscript. Op 9 juni 2012 verschijnt haar kinderboek Hoog boven de wolken bij uitgeverij Lemniscaat.

Leer schrijven bij de schrijftuin

Janneke Jonkman lanceert haar nieuwe schrijfbedrijf de schrijftuin in Amsterdam. Vanaf juli 2012 worden er workshops en cursussen gegeven door ervaren schrijvers en docenten. Janneke begeleidt zelf de prozacursus. Ook kun je er het hele jaar terecht voor manuscriptbegeleiding en schrijfcoaching. Er geldt een korting voor studenten, scholieren en 65-plussers. Bij mooi weer schrijven we in de tuin!

Bekijk Verre vrienden online!

De One Night Stand-film Verre vrienden van Marleen en Janneke Jonkman nog niet gezien? Bekijk hier de film alsnog. Met onder anderen Jelka van Houten, Leny Breederveld, Dragan Bakema en Melody Klaver.

Scenario Vederlicht aan Binger Writer’s Lab

Janneke en Marleen Jonkman rondden een eerste Engelstalige versie af van het scenario van Vederlicht in het Binger Writer’s Lab 2011/2012, waar zij van september 2011 tot februari 2012 aan het script werkten, onder professionele begeleiding van internationale docenten en samen met creatief producent Thomas den Drijver. Momenteel werken ze aan de vertaling naar het Nederlands, in samenwerking met CTM/LEV Pictures.

Masterclass Bladenmaken

Janneke Jonkman is geselecteerd voor de Masterclass Bladenmaken 2012, een training voor ervaren freelance redacteuren die werkzaam zijn voor publiektijdschriften, verzorgd door de NVJ Academy en de Groep Publiekstijdschriften.

Bevlogen moeders in HappiKidz

HAP Bevlogen moeders-400x258

Voor de HappiKidz najaar 2011 interviewde Janneke vier moeders met een missie. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

Interview met Lama Lobsang

HAP Tulku Lobsang-400x258

Janneke interviewde de Tibetaanse Lama Tulku Lobsang over geloof, hoop en liefde in Happinez nummer 6 2011. Lees het artikel hier: klik op de afbeelding om het te lezen.

Zet de tijd naar je hart in Happinez

HAP Timemanagement- 400x258

Lees nu het artikel ‘Zet de tijd naar je hart’ van Janneke uit Happinez nummer 4 2011, over de vijf belangrijkste stappen volgens timemanagement-goeroe Stephen Covey om meer uit je tijd te halen. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

Eigentijdse iconen

HAP Eigentijdse iconen-400x258

Janneke interviewde voor Happinez nummer 3 2011 de Bulgaarse iconenschilderes Julia Stankova, die bijzondere werken maakt. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

De Grote Schrijfmarathon in Het Parool

Het Parool over De Grote Schrijfmarathon van 27 maart 2011 in Huize Frankendael: “Bij de prozales van Janneke Jonkman vinden de deelnemers een fictieve koffer en is het hun taak de rechtmatige eigenaar te karakteriseren. Na afloop brengen de durfallen hun geschreven zinnen ten gehore. De laatste kandidaat echoot nog even na. De eigenaar van haar fictieve koffer was lang en dun, droeg lilliputterkleding, dronk het liefst shooters uit de navels van behaarde mannen en of hij lang zou leven was maar de vraag, want ‘om blessures te voorkomen, deed hij aan bungeejumping zonder touw’.”  

Lees het volledige artikel hier

Pelgrimstocht op papier in Happinez

HAP_Dagboek schrijven-400x258

Lees nu het artikel ‘Pelgrimstocht op papier’ van Janneke Jonkman en Marina van Dongen uit Happinez. Door elke dag een aantal kilometer te schrijven, kun je meer het leven gaan leven zoals je dat diep vanbinnen het liefste zou willen. Schrijf en vind de weg naar je hart! Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

Paul Rosenmöller stelt vragen over Verre vrienden

Donderdag 25 november 2010 interviewde Paul Rosenmöller Janneke en Marleen Jonkman over Verre vrienden op Radio 5 in het programma OBA Live, om 19.25 uur. Bekijk hier het radiointerview.

Verre vrienden in première

verrevrienden_middel

Verre vrienden, geschreven door Marleen en Janneke Jonkman en geregisseerd door Marleen Jonkman, ging op 26 september 2010 in première op het Nederlands Film Festival. O.a. rollen voor Jelka van Houten, Leny Breederveld, Dragan Bakema en Melody Klaver. Verre vrienden is een One Night Stand-film en een co-productie van KeyFilm en de NPS. Scenario door Janneke en Marleen Jonkman, regie door Marleen Jonkman. Meer lezen over Verre vrienden doe je hier. 

Regisseur boektrailer Vederlicht bekroond

Roel Welling (Wefilm) is de meest bekroonde Nederlandse regisseur in Cannes. Het werk van Welling is bekroond met drie Zilveren en twee Bronzen Leeuwen op het Internationale Reclamefestival van Cannes 2010. Zijn werk werd 10 keer genomineerd. Welling is daarmee de meest bekroonde regisseur van Nederland tijdens het festival. Bekijk hier nogmaals de boektrailer.

Column in Spui

Janneke Jonkman blikt terug op haar studietijd in Alumni Magazine Spui van de Universiteit van Amsterdam, in navolging van o.a. Joost Zwagerman, Tomas Ross, Hella Haasse en Doeschka Meijsing. Lees de column hier.

Verhaal in AvantGarde

November 2009 in AvantGarde: het verhaal ‘Lila lingerie’ van Janneke Jonkman. Vanaf het moment dat een jonge vrouw besluit om voortaan mooie lingerie te gaan dragen, wordt haar leven plotseling een stuk interessanter. Vooral als op een dag haar bijzondere bovenbuurman voor de deur staat met een verzoek dat ze niet kan weigeren... Lees het verhaal onder ‘verhaalpublicaties’ in het archief.

Interview in Viva

In Viva verscheen een 4-pagina-interview met Janneke Jonkman over Vederlicht. Inclusief foto’s uit haar balletjeugd. Lees het interview hier.

vivacover


Meer over Vederlicht

* Interview met Janneke op Ezzulia.nl, over het schrijverschap en het ontstaan van ‘Vederlicht’.
* Jannekes boeken top tien op Boeken.blogo.
* Vederlicht mag op de lijst. Voor alle scholieren: lees hier het eerste boekverslag.

Artikel in HP/De Tijd

In HP/De Tijd verscheen ‘De reünie’, 4-pagina-artikel over de autobiografische elementen in Vederlicht, door Janneke Jonkman. Het volledige artikel (als pdf) lees je hier.

hp_klein

Foto’s boekpresentatie

boekpresentatie1_460x238

boekpresentatie2_460x306

boekpresentatie4_460x306

boekpresentatie5_220x330 boekpresentatie6_220x330

boekpresentatie7_220x330

boekpresentatie8_220x330
boekpresentatie9_220x330

boekpresentatie10_220x330

boekpresentatie3_460x306


Van links naar rechts en van boven naar beneden:

Het publiek luistert aandacht / Toespraak van Rudi van Dantzig / Rudi van Dantzig tot tranen toe geroerd / Signeren / Nog meer signeren / Toespraak Janneke / Hoofdrolspelers bekijken de boektrailer / En nog meer signeren... / Danseres in opwaaiende zomerjurk / Met hoofdredacteur Peter Nijssen en uitgeefster Elik Lettinga

Fotografie: Ilse van de Reep


Eerste 1250 exemplaren met balletlint

Vederlicht is uitgevoerd als hardcover. De eerste 1250 exemplaren zijn bovendien als limited edtion uitgevoerd met een balletlint, dat je kunt gebruiken als leeslint. Wees er dus snel bij, om te zorgen dat dit mooi uitgevoerde exemplaar niet aan je neus voorbijgaat.

vederlichtstrik_transparant_450x350Bestellen

Een gesigneerd exemplaar bestellen van Verboden te twijfelen, De droomfotograaf of Soms mis je me nooit?

Ga naar bestelformulier


de schrijftuin

Ambities om schrijver te worden? De schrijftuin biedt een schrijfcursus in Amsterdam, workshops, schrijfcoaching en manuscriptbegeleiding door ervaren schrijvers.

Dus wil je een gedegen oordeel over je manuscript, een stok achter de deur om nu eindelijk die roman te gaan schrijven, technieken om je schrijfstijl te verbeteren, of gewoon gezellig schrijven met andere cursisten? De schrijftuin helpt je graag verder.